top of page

ONZE SERVICE

Banden plakken en repareren

Hebt u een lekke band:

Wij repareren hem voor u.

Uw band wordt altijd van binnenuit gerepareerd en geplakt. Alleen op deze wijze kunnen we een goede reparatie garanderen. Dit betekent dat wij de banden de- en monteren, de schade taxeren en wanneer mogelijk de band repareren en op spanning brengen.

TPMS service

Om slijtage aan de sensor te voorkomen is bij elke bandenwissel het juiste onderhoud van het ventiel en van de pakkingen van belang.

Bij nieuwe autobanden en/of nieuwe sensoren is vaak programmeerwerk vereist, om de draadloze communicatie tussen TPMS sensor en de ontvanger werkend te krijgen. Wij hebben hiervoor de juiste apparatuur in huis.

Bij elke bandenwissel dient het batterijniveau van de sensoren gecontroleerd te worden.

Gebruikte banden

Heeft u een band kapot gereden, gaat u uw auto verkopen of bent u op zoek naar goedkope banden? Dan zijn gebruikte banden, ook wel tweedehands banden genoemd, ook een goede optie voor u.

Bij ons vindt u een groot assortiment gebruikte banden in verschillende inch- en breedtematen, merken en profieldieptes. Voor auto, aanhanger, camper, bestelwagen.

Heeft u een band stuk gereden en zijn de anderen bijvoorbeeld nog maar half gesleten? Dan kan het voor sommige auto’s belangrijk zijn een band met vergelijkbare profielhoogte te zoeken. Als u één nieuwe band laat monteren, kan dit nadelige gevolgen hebben voor uw auto.  

Hulp langs de weg​

Staat u nu thuis voor de deur of onderweg met uw lekke band en kunt u (dus) niet meer rijden? Wij komen ook bij u langs. Samen overleggen we hoe we dit het beste kunnen oplossen voor u.

Ga nooit rijden met een te zachte band. De band wordt door het gewicht van de auto onder de velg dubbel gedrukt en hierdoor gaat de band echt kapot.

Ook niet 100 meter naar een pomp of de garage  dit kost u dan zeker een band.

Monteren en balanceren​

Met monteren bedoelen we letterlijk dat wij de band op de velg zetten.

Met balanceren wordt bedoeld het in balans brengen van de band en wiel combinatie, zodat trillingen worden voorkomen. Het wordt vaak verward met uitlijnen.

Bij montage van andere banden, of nieuwe  wielen moet er altijd gebalanceerd worden. Het kan ook zijn dat door een aanraking met bijv. een stoeprand een balanceergewicht van het wiel is geraakt.

Uitlijnen

Uitlijnen van de auto wil zeggen het afstellen van de wielophanging volgens fabrieksspecificaties. 

Uitlijnen moet gebeuren na elke reparatie en of aanpassing aan de wielophanging van uw auto. Denk hierbij aan stuurkogel, fuseekogel, draagarm, schokdemper, fusee, wiellager en bijvoorbeeld na het verlagen van een auto.

Wanneer u banden scheef slijten, wanneer uw auto naar links of rechts trekt of wanneer uw stuur scheef staat, moet uw auto ook worden uitgelijnd.

Overige service


Automotive olie en filters

Olie en filters vervangen tegen lage prijzen vraag naar de mogelijkheden

Remmen

Dat remmen slijten is normaal. Hoe vaker je ze gebruikt, hoe​ sneller ze slijten. De slijtage gaat geleidelijk. Daardoor merk je niet van de ene op de andere dag dat ze slecht zijn. Regelmatige controle is daarom verstandig.

Verlichting check

Een lamp van je auto kapot?

Erg vervelend. Maar natuurlijk kun je ook voor nieuwe autolampen bij bij ons terecht. Wij hebben autolampen op voorraad. 

Kom langs zonder afspraak.

Wij helpen je graag!

Uitlaat service

Twijfel je over de werking van je uitlaat? Kom dan bij ons langs voor een vrijblijvende controle. Je hoeft niet een afspraak voor vervanging in te plannen, want wie weet valt de schade mee. Daarom doen wij graag eerst een inspectie. Kom dus gerust langs.

Accu service

Wij monteren standaard topmerk accu's tegen vaste lage prijzen. Ook vervangen wij de accu op locatie

Twijfel je over de staat van je accu? Laat dan gratis je accu testen​.

Laswerk aan uw auto

Auto lassen en laswerk aan oldtimers en youngtimers is een specialiteit van ons, maar u kunt ook terecht voor Apk lassen of laswerk aan auto onderdelen.

Schokdempers

Heb je het gevoel dat de vering van jouw auto minder is?

Dan kunnen je schokdempers wel eens aan vervanging toe zijn. Schokdempers in goede staat verkorten je remweg, verminderen de bandenslijtage en verhogen je rijcomfort.

Twijfel je over de staat van jouw schokdempers? Kom dan bij ons langs, wij kijken je schokdempers graag voor je na!

bottom of page